ACTUEEL

‘HR-manager moet aan bestuurstafel zitten’

HR-managers in de zorg zouden plaats moeten nemen aan de bestuurstafel. Dat is één van de lessen die de zorg kan leveren van het bedrijfsleven, meent Ton Leijten in een whitepaper over HRM in de zorg in opdracht van ADP. Dat meldt HR Netwerk.

HR-beleid

Volgens Leijten, ondermeer directeur HR bij MCA Gemini Groep, laat de zorg structureel kansen liggen door de focus op operationale werkzaamheden te leggen. Onlangs bracht Funktiemediair naar buiten dat een strategisch HR-beleid veelal ontbreekt in de zorg. Bijna vier van de vijf managers en bestuurders zegt dat zijn of haar organisatie geen strategisch Human Resources plan kent.

Ondersteuning organisatiebeleid

Zonde, vindt Leijten, want bij het optimaal inrichten van de organisatie en de coördinatie van patiëntenlogistiek kan HRM een belangrijke rol spelen. “De HRM-afdeling beschikt over specifieke kennis van de organisatie en zou daarom juist de rol van adviseur moeten aannemen. Meedenken door de HR-afdeling ondersteunt het management bij het organisatiebeleid. De HR-afdeling heeft veel kennis over de organisatie, het personeel en de business en kan daar gedegen analyses van maken”, aldus Leijten. Lees meer op de site van HR Netwerk.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top