ACTUEEL

IGZ en ZGT twijfelen niet aan Almelose chirurg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) noch de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) twijfelen aan het functioneren van chirurg Rakic. Eind 2009 stelde het ziekenhuis een onderzoek in naar de chirurg, maar de ZGT kan de klachten over de chirurg niet plaatsen. Dat meldt TC Tubantia.

Geen ‘beslisfouten’

In totaal zouden dertien patiënten geklaagd hebben bij letselschadebureau Drost in Hengelo. Het ziekenhuis zegt niet alleen de klachten niet te kunnen plaatsen, maar weet ook niet om welke patiënten het gaat, schrijft TC Tubantia. De IGZ heeft de dossiers van Drost opgevraagd, maar benadrukt dat het niet gaat om een onderzoek naar de arts. Op basis van een gesprek met de arts en het onderzoek van de ZGT door hoogleraar Ivo Broeders ziet de inspectie hiertoe geen aanleiding. Broeders concludeert in zijn rapport dat Rakic geen ‘beslisfouten’ heeft gemaakt in zijn behandelingen.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

11 september 2010

En de heer Broeders is toevallig geen vakgenoot van dr. Rakic? Ze zijn toch wel heel vaak samen op een congres te vinden als je die twee samen op google zoekt.

Top