ACTUEEL

Meer arrestaties wegens groepsverkrachting Cordaan

De politie heeft de afgelopen tijd nog zes mannen opgepakt in verband met een groepsverkrachting bij Cordaan in mei in Amsterdam-Zuidoost. Het totale aantal verdachten komt daarmee op vijftien. De mannen zijn tussen de 17 en 25 jaar oud. Acht van hen zitten nog vast.

Bewoners Cordaan

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigde woensdag een bericht hierover in Het Parool. De groepsverkrachting vond vermoedelijk plaats in een woongroep voor licht verstandelijk gehandicapten van zorginstelling Cordaan. Politie en justitie onderzoeken dat nog. Twee van de hoofdverdachten zijn daarvan in elk geval bewoners.

Beelden misbruik

Het 17-jarige slachtoffer zou meerdere malen zijn misbruikt. De daders hebben ook beelden daarvan gemaakt. Die nam de politie eerder al in beslag.

Pro-formazitting

Begin oktober moeten de eerste verdachten voor de rechter verschijnen. Dan is er een pro-formazitting, waarin doorgaans vooral procedurele zaken aan bod komen.

Onderzoek IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet mede naar aanleiding van de zaak onderzoek naar de kwaliteit van de zorg bij een aantal vestigingen van Cordaan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top