ACTUEEL

Leijten pleit voor meldpunt ouderenzorg bij inspectie

Er moet een speciaal meldpunt ouderenzorg komen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarvoor pleit bepleit SP-Kamerlid Renske Leijten naar aanleiding van misstanden die regelmatig aan het licht komen in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Misstanden in woonzorgcentra

De directe aanleiding zijn de misstanden in een Haags woonzorgcentrum waarover de media afgelopen woensdag berichtten. Een week eerder zond EenVandaag een reportage uit over de honderden klachten die deze zomer zijn binnengekomen. De conclusie van het tv-programma: "Naar de wc geholpen worden, even naar buiten gaan en een praatje maken is voor de meeste ouderen in Nederland een onbereikbare luxe geworden".

Bezuinigingen

Leijten: 'Ik zou willen dat minister Klink net zoveel kabaal maakte in de zorg als in zijn partij het CDA. De laatste weken worden we weer overspoeld met vreselijke meldingen uit de ouderenzorg. Allemaal het resultaat van jarenlange bezuinigingen en vermarkting. Hoeveel geld denkt hij nog uit de ouderen van dagen te kunnen persen?''

Problemen ouderenzorg

Eerder volgde minister Klink het advies van Leijten op om eenzelfde soort meldpunt voor de misstanden in de gehandicaptenzorg in te stellen. Leijten: ' De stroom van misstanden gaat maar door. Minister Klink kan niet langer ontkennen dat er een structureel probleem is in de ouderenzorg. Ik wil dat hij een speciaal meldpunt opent bij de inspectie.” Leijten schrijft de problemen in de ouderenzorg toe aan “jarenlange bezuinigingen en de invoering van marktwerking”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top