ACTUEEL

Philip van der Wees benoemd tot voorzitter G-I-N

Philip van der Wees is benoemd tot voorzitter van het Guidelines International Network (G-I-N). Dit gebeurde tijdens het G-I-N-congres in Chigaco eind augustus.

G-I-N

G-I-N is een leidende internationale organisatie voor het stimuleren van ontwikkeling en invoering van richtlijnen in de gezondheidszorg. De 94 aangesloten organisaties en 76 individuele leden van G-I-N werken samen aan internationale methoden en standaarden om de kwaliteit van de gezondheidszorg te bevorderen met behulp van richtlijnen. G-I-N beschikt over de grootste database van richtlijnen ter wereld met ruim 7.000 documenten.

Philip van der Wees

Philip van der Wees is fysiotherapeut/onderzoeker en werkt als Programmamanager Kwaliteit & Implementatie in een samenwerkingsverband tussen het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), het Scientific Institute for Quality of Healthcare (IQ healthcare) van het UMC St Radboud, en Caphri Research School van de Universiteit Maastricht.

Rol voor Nederland

Philip van der Wees: "De overtuiging dat richtlijnen van groot belang zijn voor de gezondheidszorg en de mogelijkheid om hier mede sturing aan te geven, zijn mijn drijfveren. Vanuit mijn positie zie ik het als een uitdaging om er voor te zorgen dat richtlijnen wereldwijd ontwikkeld en gedeeld worden. Nederland speelt hierin een prominente rol."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top