ACTUEEL

UMC St Radboud betaalt studie verpleegkundigen

Het UMC St Radboud in Nijmegen gaat het collegegeld betalen van studenten verpleegkunde die hun stages in het ziekenhuis lopen en die zonder vertraging studeren. Het academische ziekenhuis heeft maandag een samenwerkingsovereenkomst hierover gesloten met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Stages in ziekenhuis

In de nieuwe variant die de HAN met ingang van dit collegejaar aanbiedt, lopen studenten verpleegkunde in de eerste twee jaar van de opleiding al hun stages in het UMC St Radboud. Als een student aan het einde van het jaar doorgaat naar het volgende, betaalt het ziekenhuis hem of haar het collegegeld terug.

Werven en binden zorgpersoneel

Het UMC St Radboud wil op die manier meer jongeren interesseren voor verpleegkunde, en hen bovendien al op voorhand aan zich binden. De komende jaren dreigen, onder meer door de vergrijzing, grote personeelstekorten in de gezondheidszorg. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

M. Kloek-Wielenga

15 september 2010

Jammer dat niet het hele verhaal van het convenant wordt verteld! Studenten krijgen het collegegeld vergoed; waar hebben we het over? In de duale opleiding krijgen ze al jaar en dag collegegeld, boeken én een salaris. Het grote nieuws van het convenant is dat het UMC en de HAN hiermee eindelijk structureel en effectief het probleem van de schaarste aan ambulance, OK, recovery, IC en SEH personeel gaan oplossen. In september is namelijk de opleiding Medisch Hulpverlener met 40 studenten van start gegaan. Een stevige HBO opleiding die in 4 jaar medewerkers oplevert die aan de slag kunnen binnen de acute zorgverlening. Het UMC gaat daarvoor docenten en stageplaatsen leveren, een voorwaarde voor het welslagen van de opleiding. Het zou mooi zijn als de andere ziekenhuizen in de regio dit voorbeeld gaan volgen.

Top