Finance

Klink: Zorg mag sport sponsoren

Ziekenhuizen en thuiszorginstellingen moeten zelf bepalen of ze geld uittrekken voor de sponsoring van een sportclub. Demissionair minister Klink wil daar geen  stokje voor steken. Dat schrijft hij  in antwoord op Kamervragen van Renske Leijten (SP).

Sponsoring eredivisieclub

Vorige maand werd bekend dat Thuiszorg Groningen 80.000 euro heeft gegeven aan eredivisieclub FC Groningen. In ruil daarvoor mag de thuiszorgclub reclame maken in het stadion. Ook zijn er twintig stoelen in het stadion gereserveerd voor gasten van de directie van de thuiszorginstelling.

Rand van faillissement

Kortgeleden verkeerde Thuiszorg Groningen op het randje van een faillissement en stopte de overheid 22 miljoen euro in een reddingsplan. Honderden medewerkers van de zorginstelling werden bij die reorganisatie op straat gezet.

Bevreemding

Klink schrijft daarover: "Tegen die achtergrond wekt de besteding van 80.000 euro aan sportsponsoring bevreemding. Dit bedrag is overigens volgens de instelling zelf niet afkomstig uit de verleende steun. Daarmee ga ik er dan ook van uit dat de zorgverlening als zodanig niet in het gedrang komt."
De SP vindt dat het geld voor thuiszorg simpelweg aan thuiszorg moet worden besteed en vroeg of de minister bereid was een einde te maken aan sponsoring door zorginstellingen.

Betere zorg

Vorige maand werd eveneens duidelijk dat het Albert Schweitzer ziekenhuis, met vestigingen in Dordrecht en omgeving, voetbalshirts sponsort van voetbalclub BVV Barendrecht. Het ziekenhuis hoopt op die manier beter bekend te raken bij het publiek. De SP vindt ook deze vorm van sponsoring 'onzin'. "Ook hierbij wordt geld gebruikt dat eigenlijk aan betere zorg besteed had moeten worden", vindt Leijten.

Naamsbekendheid

Klinkt schrijft dat hij vindt dat naamsbekendheid wat hem betreft vooral moet voortvloeien uit de kwaliteit van de geleverde zorg, maar sponsoring kan daar wel een aanvulling op zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top