ACTUEEL

Klink stapt per direct uit Tweede Kamer

CDA-Tweede Kamerlid Ab Klink stapt met onmiddellijke ingang uit de Tweede Kamer. Hij heeft dat Kamervoorzitter Gerdi Verbeet maandag laten weten.

Aangetast vertrouwen

“Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week is er voor mij een onwerkbare situatie binnen de CDA-fractie ontstaan. De basis voor samenwerking - vertrouwen - is aangetast. Daardoor kan ik niet meer met voldoende overtuigingskracht binnen de fractie opereren. En dat gaat ten koste van mijn geloofwaardigheid”, aldus Klink in een verklaring. Klink blijft naar eigen zeggen “met overtuiging” lid van het CDA.

Dissidenten in de CDA

Klink was een van de drie dissidenten in de CDA-fractie die tegen samenwerking met de PVV van Geert Wilders was. Een brief van zijn hand over zijn bezwaren tegen de PVV was de opmaat voor twee dagen diepe crisis in het CDA. Die werd nog verergerd toen de brief uitlekte. Klink en de andere dissidente Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier legden zich uiteindelijk neer bij de meerderheid in de CDA-fractie, die verder wilde onderhandelen. Tegelijk werden de grote bezwaren van de dissidenten erkend.

Wilders

Maar de opstand van Klink, Koppejan en Ferrier was wel reden voor Wilders om geen vertrouwen meer te hebben in het CDA als onderhandelingspartner. Hij brak daarom vrijdag de gesprekken over een rechts minderheidskabinet af. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

7 september 2010

De heer Klink ontvangt toch geen wachtgeld. Solliciteren net zoals andere mensen. Zo maar uitstappen gaat te gemakkelijk. Een christen moet altijd bereid zijn om de andere wang toe te keren, als de andere wang een klap heeft gekregen. Wilders heeft toch 1,5 miljoen mensen achter zich staan en dat gegeven moet je respecteren en toelaten in een regeringspartij. Ik heb geleerd nooit weg te lopen als het moeilijk is/wordt. Blijven zitten dan ben je een bestuurder.

Als directeur van een woningcorporatie en later van een verzorgingshuis was het soms ook moeilijk om met verschillende mensen om te gaan, maar........Ik ben nooit weggelopen en wel tot mijn 72ste jaar gewerkt.

Top