Finance

Klink: Eigen bijdrage voor psychiater komt er toch

Patiënten moeten vanaf 2011 toch een eigen bijdrage betalen voor zogenoemde tweedelijns ggz-zorg: behandelingen door ondermeer de psychiater. Dat heeft demissionair minister Ab Klink van VWS maandag geschreven aan de Tweede Kamer.

Maatregelen gestopt

Klink handelt daarmee deels tegen de wens van het parlement. In juli zette de Kamer een streep door de geplande invoering van eigen bijdragen voor paramedische zorg en de tweedelijns ggz-zorg. Deze maakten onderdeel uit van een pakket maatregelen om de kosten van de gezondheidszorg in de hand te houden.

Begrotingsgat

Klink wil wel afzien van de eigen bijdrage voor de paramedische zorg. Maar afzien van de maatregel bij psychiaterbezoek kan volgens hem niet omdat de plannen die de Kamer aanbracht om het gat in de begroting te dichten, onvoldoende toereikend zijn. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

8 september 2010

Ik zou minister Klink adviseren om nu al zijn eigen bijdrage betalen?

Anonym

8 september 2010

Waarom meneer Klink? Waarom pakt u alweer de patient met psychiatrische problemen en worden anderen ontzien? Is het omdat deze groep het minst weerbaar is (ook financiëel). Leest u nooit rapporten? Mensen met ernstige psychische aandoeningen hebben wereldwijd ongeveer een derde minder inkomen. Dit blijkt uit de 'WHO World Mental Health Surveys', waaraan 44.561 respondenten uit 19 landen meededen. Dat zegt u niets?

Top