ACTUEEL

Portugal adviseert schorsing Nederlandse oogarts

Het ministerie van Volksgezondheid in Portugal adviseert de Nederlandse oogarts Frans V., met klinieken in Portugal en Nederland, voorlopig te schorsen. Het ministerie brengt dit advies uit naar aanleiding van een inspectieonderzoek naar de behandelingen van V. waardoor vier patiënten blind of slechtziend zijn geraakt. Dat meldt RTL Nieuws.

Verantwoordelijkheid

De inspectie in Portugal is van mening dat de ooginfecties van de vier patiënten zijn ontstaan door een gevaarlijke bacterie. Mogelijk heeft V. hierbij een ‘bepaalde verantwoordelijkheid’ gehad. De inspectie heeft daarom het onderzoek overgedragen aan het Openbaar Ministerie en de Orde van medisch specialisten in Portugal. V. ontkent dat er complicaties zijn opgetreden door zijn toedoen. Volgens RTL Nieuws heeft hij wel eerder gezegd te vermoeden dat er een schadelijke bacterie in een ontsmettingsmiddel heeft gezeten.

Schorsing

Het OM bekijkt of V.  strafrechtelijk wordt vervolgd en de Portugese orde besluit of de arts daadwerkelijk wordt geschorst. De artsenorde is namelijk verantwoordelijk voor artsen met een privékliniek. V. mag gewoon zijn werk blijven doen totdat er voldoende aanleiding is om hem in staat van beschuldiging te stellen. De Portugese orde bekijkt of het inspectieonderzoek voldoende aanleiding daartoe geeft.

Onderzoek IGZ

De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet eveneens onderzoek naar V. naar aanleiding van drie meldingen. De oogarts heeft lopende het onderzoek besloten zijn kliniek Eye-Q-Vision in Amstelveen voorlopig te sluiten. De Portugese kliniek is al eerder gesloten door de Portugese autoriteiten.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

lubbers

12 september 2010

Versteeg heeft waarschijnlijk als oogarts duizenden patienten wel goed geopereerd maar daar wordt niet over gesproken.

Alweer een voorbeeld van de haat en jaloezie tegen priveklinieken

Rollie Niemand

29 januari 2013

Beste Lubbers, deze charlatan FFH.Versteeg is in Nederland en Portugal inmiddels geschorst als arts, in Portugal loopt een strafzaak tegen hem waar hij 2 tot 8 jaar gevangenisstraf riskeert.. Denkt u dat dit is vanwege het goede werk van deze narcistische op geld beluste kwakzalver?
Dit beroerde excuus voor een oogarts heeft zeker 35 van zijn patiënten voor het leven verminkt en dit zal waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg zijn..
Mocht u weer eens reageren zoals u hier eerder deed, zal ik als ik u was mijzelf iets meer in de materie verdiepen voordat u weer iets zegt waardoor u net als Versteeg uzelf volkomen belachelijk en ongeloofwaardig maakt!

Top