ACTUEEL

Zuurstoffles huisarts veroorzaakt brand

Een huisarts, een chauffeur en een patiënt van de Huisartsenpost de Gelderse Vallei moesten vorige week naar het ziekenhuis na een brand bij de patiënt thuis. Bij het klaarmaken van een zuurstoffles ontstond er een steekvlam waarna het vuur zich snel verspreidde. Dat meldt Mednet.

Opname ziekenhuis

De chauffeur heeft brandwonden aan zijn hand opgelopen. De huisarts heeft veel rook ingeademd toen hij de patiënt uit het appartement haalde. Daardoor heeft hij last van zijn luchtwegen. De patiënt moest een nacht in het ziekenhuis blijven.

Oorzaak brand

Wat de oorzaak van de brand is, is nog onduidelijk. De brand ontstond in ieder geval bij het klaarmaken van de zuurstoffles, niet tijdens het toedienen van zuurstof. Zowel de leverancier van de zuurstofflessen als de verzekeraar van de huisartsenpost heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak te achterhalen. De leverancier heeft andere gebruikers gewaarschuwd voor een mogelijk probleem aan de gasflessen, schrijft Mednet.

Melding IGZ

Er is melding gemaakt van het incident bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Die zal op basis van het onderzoek van de leverancier bepalen of er maatregelen genomen worden, maar ook het onderzoek zelf toetsen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top