ACTUEEL

UVIT maakt nominaties Paludanus Prijs 2010 bekend

UVIT heeft drie projecten voor de Paludanus Prijs bekend gemaakt. Het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg, GGZ Noord-Holland-Noord en de locatie Biezenmortel van de stichting Prisma dingen mee naar een prijs van 10.000 euro.

Kwaliteitsverbetering

Met de Unive Paludanus Prijs wil Univé-VGZ-IZA-Trias de kwaliteitsverbetering van de zorg zoals ervaren door patiënten zichtbaar maken en bevorderen. Pia Dijkstra van D66 zal op woensdag 1 december de winnaar bekend maken.

Genomineerde projecten

Het project ‘de verborgen doelgroep’ van het TweeSteden ziekenhuis is genomineerd. Met dit project probeert het ziekenhuis de kans op psychosociale klachten bij kinderen doordat hun ouders kanker krijgen te verminderen. Door begeleiding, voorlichting, opvoedingsondersteuning en eventueel de hulp van een psycholoog voor kinderen te bieden, worden eveneens de ouders ontlast.

Het tweede project is genaamd ‘beter worden doe je thuis’. GGZ Noord-Holland-Noord probeert opname van cliënten met ernstige psychiatrische stoornissen en vaak ook verslavingsproblematiek te voorkomen en verkorten. Dit bewerkstelligt de organisatie door ambulante en klinische zorg zo nauw mogelijk te laten samenwerken met de cliënt en diens omgeving.

De derde genomineerde is de stichting Prisma met het project ‘jij die mij een stem geeft’. De organisatie heeft een methode ontwikkeld waardoor zorgverleners de non-verbale communicatie van cliënten in het activiteitencentrum beter kunnen ‘verstaan’. Hiermee vergroot de organisatie de regie, zelfbeschikking en kwaliteit van leven. De methode is voor verschillende doelgroepen toepasbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top