ACTUEEL

Kwaliteitsslag mogelijk met modulair zorgsysteem

Een modulaire opbouw van de zorg aan zelfstandig wonende ouderen komt de kwaliteit van de zorg ten goede. Dat stelt Carolien de Blok in haar onderzoek vanuit het vakgebied operations management waarop ze op 10 september promoveert aan de Universiteit van Tilburg.

Structuur

Een modulair zorgsysteem helpt bij het specificeren en samenstellen van zorg- en dienstenarrangementen. Het zorgarrangement kan vervolgens makkelijk bijgesteld worden zodra de behoefte van de cliënt verandert. Voorwaarde voor de zorgproducten is daarbij wel dat deze goed gestructureerd moeten zijn, zodat ze in verschillende samenstellingen te combineren zijn. De roep om vraaggerichte zorg is groot en daarom zouden zorgcliënten betrokken moeten worden in het specificatieproces, meent De Blok.

Doorvoeren systeem

Een modulair zorgsysteem zal alleen werken als het wordt doorgevoerd in de opzet van zorgproducten, - processen en –professionals. Tevens waarschuwt De Blok dat niet alleen de inhoud van een zorgarrangement moet aansluiten bij de behoefte van een cliënt, maar ook de manier waarop de zorg wordt geleverd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top