Finance

Gedeputeerde Staten bespreekt staatssteun Atrium

Gedeputeerde Staten (GS) overlegt vrijdag in een commissievergadering over eventuele steun aan het Atrium MC in Heerlen.

Achtergestelde lening

De raad van bestuur probeert de Limburgse Statenleden alsnog te overtuigen tot een lening aan het ziekenhuis over te gaan. Het ziekenhuis had de provincie begin dit jaar om een achtergestelde lening van 20 miljoen euro gevraagd, maar daarover was nog geen besluit genomen. De provincie had zich wel bereid verklaard de helft van dat bedrag beschikbaar te stellen, maar stelde daaraan voorwaarden. Ze wilde eerst weten of kan worden samengewerkt met de ziekenhuizen in Maastricht en Sittard.

Nieuwbouw Atrium

Het ziekenhuis heeft de lening nodig om te kunnen starten met de nieuwbouw. Deze is al vaker uitgesteld en heeft er ondermeer toe geleid dat de operatiekamers niet meer geschikt waren.

Regionale politiek

De Limburger schrijft dat de grote fracties in Provinciale Staten niet zomaar akkoord zullen gaan met het weigeren van steun aan het Atrium. De regionale politiek voert de druk op om tot een lening over te gaan.

Provinciale afdelingen

De provinciale afdeling van de SP strijdt voor de lening en vindt dat de provincie haar verantwoordelijkheid moet nemen. CDA kan nog geen ja of nee zeggen, omdat ze vrijdag eerst nog een paar vragen beantwoord wil zien, schrijft De Limburger. De PvdA en VVD willen weten of er ook over andere vormen van steun is nagedacht. ”Dat was de opdracht die Provinciale Staten heeft meegegeven aan GS. Maar de uitwerking daarvan is heel mager”volgens PvdA-er Paul van Dijk (PvdA) in de krant. Volgens hem moet de provincie tot het uiterste gaan om het Atrium te helpen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top