ACTUEEL

Genomineerden Het beste zorgidee 2010 bekend

De drie genomineerden voor “Het Beste Zorgidee 2009″ van Zorgverzekeraar ONVZ zijn bekend. Zorgverzekeraar ONVZ organiseert voor het vierde achtereenvolgende jaar deze wedstrijd en maakt de winnaar, die een vrij besteedbaar bedrag van 10.000 euro krijgt, bekend op 26 oktober 2010.

Het Beste Zorgidee

Met Het Beste Zorgidee vraagt ONVZ het publiek van Nederland om mee te denken hoe de zorg verbeterd kan worden. De jury heeft de  inzendingen beoordeeld op de criteria of het toepasbaar is in Nederlandse zorginstellingen en of het praktisch uitvoerbaar is. Verder moet het effect meetbaar zijn, zodat de jury kan bepalen of het idee een bijdrage levert aan het Nederlandse zorgstelsel. Vervolgens heeft de jury onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd.

Genomineerden

Genomineerd zijn Herman Hellemans met zijn idee ‘medisch steunpunt in de regio’ waar je zonder afspraak terecht kunt voor eenvoudige handelingen, John Blad met zijn idee een ‘tienerinformatiepakket’ met info over alcohol, soa’s en anticonceptie dat zorgverzekeraars tieners rond hun zestiende verjaardag opsturen, Guus Schoonman met zijn idee ‘digitale patiënten feedbackpaal in zorginstelling’ waarop patiënten meteen hun verhaal kwijt kunnen, Els Veenstra met haar idee ‘online fysiotherapie-oefeningen’, zodat patiënten online hun persoonlijke oefeningen kunnen terugvinden, vragen kunt stellen aan de therapeut en eventueel aangepaste oefeningen kunt krijgen als de therapeut dat zinvol vindt, en tenslotte John Rietman met zijn idee ‘zorg-televisie’ waarmee patiënten beeldcontact hebben met speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers, zie hen zo helpen zich minder eenzaam te voelen.

Procedure

De vijf genomineerden mogen hun idee presenteren aan een deskundige jury tijdens de jurydag op 2 september. Hierna mag het publiek meestemmen via de site www.hetbestezorgidee.nl. De jury neemt de stemmen van het publiek mee in haar eindoordeel en dat resulteert in één winnaar.

Jury

De jury bestaat uit Niek Urbanus, oud-voorzitter raad van bestuur AMC Amsterdam, Pieter Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en Erno Kleijnenberg, voorzitter van de raad van bestuur van ONVZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top