ACTUEEL

Problemen door 'heroïnedamp' in opvangcentrum

De dak- en thuislozenopvang Omnizorg in Apeldoorn gaat het ventilatiesysteem aanpassen na klachten van medewerkers over duizeligheid en hoofdpijn. Uit de gebruikersruimte waar heroïne- en cocaïnedampen via een afzuigsysteem het pand verlaten, lekten stoffen. Dat meldden Omnizorg en de gemeente Apeldoorn vrijdag.

Bedrijfsarts

Deze week traden twee ex-medewerkers van de opvang naar buiten met het verhaal dat ze ziek zijn geworden van de dampen. "De bedrijfsarts heeft ze toen ze nog bij ons werkten onderzocht, maar heeft niet kunnen aantonen dat ze er ziek van zijn geworden'', aldus een zegsvrouw van Omnizorg.

Beperkte openingstijden gebruikersruimte

In de gebruikersruimte mogen cliënten cocaïne en heroïne roken. Medewerkers van Omnizorg houden buiten die ruimte toezicht. "Na klachten zijn er metingen verricht. Ook zijn de tijden beperkt dat de ruimte gebruikt mag worden en mogen minder cliënten tegelijk naar binnen'', aldus Omnizorg. Volgens de instelling zijn er dit jaar geen klachten meer binnengekomen. Het bevreemdt de woordvoerster dat de twee ex-medewerkers nu met hun verhaal komen. "Ze hadden destijds naar de onafhankelijke klachtencommissie kunnen stappen, maar hebben dat nooit gedaan.''

Overlast

Na invoering van de beperkingen ontstond afgelopen zomer overlast op straat, meldde de gemeente Apeldoorn. De gemeente is eigenaar van het pand. "Nu is onderzocht wat er nou precies aan de hand is en dat is voor ons reden om de afzuiginstallatie aan te pakken. Binnen nu en een maand moet het probleem verholpen zijn'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top