ACTUEEL

Philadelphia Zorg en De Wingerd werken samen

Stichting Philadelphia Zorg en Stichting De Wingerd, een school voor leerlingen met een verstandelijke beperking in Nunspeet, hebben op 10 september een samenwerkingsovereenkomst getekend. Expertise uitwisselen tussen beide organisaties is het belangrijkste doel daarvan.

Schoolvoorzieningen

De Wingerd was onderdeel van Stichting Philadelphia, maar is op per 1 januari 2010 verzelfstandigd. Philadelphia vond het bezit van schoolvoorzieningen niet passen in haar focus op de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Philadelphia en De Wingerd maken graag gebruik van elkaars expertise.

Samenwerking

De samenwerking krijgt vorm door de uitwisseling van personeel. Verder wordt samengewerkt op gebied van het Fasehuis (een logeervoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking). Hier kunnen leerlingen van De Wingerd wennen aan een volgende fase in hun leven waarin zij gaan werken of dagbesteding volgen. Daarnaast kan in er worden geïnventariseerd of zij later zelfstandig kunnen wonen, of begeleiding nodig hebben in de een of andere vorm.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top