ACTUEEL

PwC zet mantelzorgregeling in arbeidsvoorwaarden

PricewaterhouseCoopers heeft een expliciete mantelzorgregeling vastgelegd in haar nieuwe arbeidsvoorwaarden die sinds 1 september gelden.

Mantelzorgregeling

Medewerkers van PricewaterhouseCoopers (PwC) die een zorgplicht voelen voor een chronisch zieke of hulpbehoevende partner, kind, ouder of ander familielid kunnen van de mantelzorgregeling gebruik maken.

Mantelzorgende werknemers

Uit recent onderzoek (ArbeidsvoorwaardenSurvey 2010 van Mercer en Centraal Beheer) blijkt dat veel werkgevers het aantal mantelzorgende werknemers ernstig onderschatten. Volgens cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau heeft één op de acht Nederlandse werknemers mantelzorgtaken. Door de vergrijzing neemt dit naar verwachting verder toe.

Innovatieve stap

Walter de Zeeuw, lid raad van bestuur PricewaterhouseCoopers: "We zetten hiermee wederom, net als bij het papaverlof, een nieuwe innovatieve stap bij het verder flexibiliseren van onze arbeidsvoorwaarden.”  Het papaverlof en de flexibele kinderregeling biedt werknemers de gelegenheid gedurende maximaal twee jaar 80 procent te werken en toch 90 procent te verdienen om voor hun kinderen te zorgen. PwC heeft deze regeling nu verbreed tot een Mantelzorgregeling."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top