ACTUEEL

Veel meer kinderen krijgen psychische hulp

Het aantal kinderen dat psychologische hulp krijgt is flink gestegen. Grote zorgverzekeraars als Achmea en CZ hebben de vraag voor hulp aan jongeren onder de 18 jaar met bijna de helft zien toenemen in de afgelopen twee jaar. Dit meldt De Volkskrant.

Lagere drempel

Kinderen hebben niet meer problemen dan vroeger, maar ouders en scholen schakelen nu makkelijker en vaker psychologische hulp in als kinderen angstig zijn, gedragsproblemen hebben of somber zijn. De betrokkenheid en de bezorgdheid van ouders is groter en de drempel professionele hulp in te schakelen is lager geworden, stellen kindertherapeuten in De Volkskrant. Het precieze aantal kinderen dat therapie volgt, is onbekend.

Verwachtingen en bezorgdheid

Hoewel hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg het een goede ontwikkeling vinden dat ouders tegenwoordig aandacht hebben voor het emotionele welzijn van hun kinderen, constateren kinder- en jeugdpsychologen dat een deel van de ouders die hulp inschakelt overbezorgd is of te hoge verwachtingen heeft ten aanzien van hun kinderen.

Basispakket

Sinds de geestelijke gezondheidszorg twee jaar geleden in het basispakket is opgenomen, is het beroep op deze zorg in het algemeen toegenomen. De stijging onder kinderen met een hulpvraag is echter wel aanzienlijk groter dan onder volwassenen, zien  CZ en Achmea. GGZ Nederland  een tekort aan kinder- en jeugdpsychologen door de toenemende vraag.

7 Reacties

om een reactie achter te laten

van gummigalgen

13 september 2010

de volgende stap is een CIZ indicatie aanvragen, waardoor deze jonge kinderen al vroeg een directeurensalaris hebben van ca 55000,- euro. Deze kids mogen dan 45.- per uur betalen aan hun andere hulpverleners, zoals vrienden en bekenden van het kind. Dit is een win win situatie en volgende keer mogen de premies weer omhoog.

Lucifer

13 september 2010

"de volgende stap is een CIZ indicatie aanvragen, waardoor deze jonge kinderen al vroeg een directeurensalaris hebben van ca 55000,- euro."

Wat een onzin reactie.... heb zelf ook een CIZ indicatie, en ik kan bij deze beamen dat je uit je nek lult....Ten tweede: sommige van deze kinderen hebben 24 uur per dag zorg nodig.

Maar ik denk niet dat jij kinderen hebt.... Maar aan je reactie te lezen mag je best wel eens door een psychiater getest gaan worden.Met vriendelijke groet: Lucifer.

(Blijkbaar kunnen anno 2010 alleen nog maar autisten hoofd-rekenen !!)

Bus

13 september 2010

We mogen hopen dat deze ontwikkeling niet leidt tot meer omzet voor Big Pharma en psycho-pillen voor kinderen, want dat zou natuurlijk vreselijk zijn.

Anonym

13 september 2010

Inderdaad Bus,Lees dit maar eens mensen, wat een hysterie.Het is nog maar een voorstel. U mag nog bezwaren indienen. Tegen ‘temperament-disregulatie met disforie’. Maar als alles loopt zoals het meestal loopt, staat deze stoornis over twee jaar in de DSM 5, de nieuwste versie van de ‘bijbel’ der psychiatrie. Dan komen ook kinderen die bozig zijn, in zichzelf gekeerd, en die een paar keer per week een woede-uitbarsting hebben, in aanmerking voor medicijnen. En geen kinderachtige.

http://www.depers.nl/wetenschap/441710/Column-De-nieuwe-ADHD.html

Tutaj Saczewski

14 september 2010

Ik ken dit verhaal al. Komt zeker door Sinterklaas en Zwarte Piet. Hehe.

Pel

14 september 2010

Kinderen zijn gevoelig voor stress. En ouders zijn gevoelig voor hun kinderen. Het is goed om op een natuurlijke manier iets te doen voor hun emotionele, mentale ontwikkeling.

Met Bloesemtherapie is het mogelijk te voorkomen dat ze in het hokje adhd enz terecht komen.

Ook begeleiding voor het gezin thuis indoor stressbeheer, is zeer succesvol en op een natuurlijke manier.

En...aanbevolen door zorgverzekeraars.

vr gr JP

Anonym

14 september 2010

Jaarlijks hebben 70.000 kinderen last van de naweën van de scheiding van hun ouders. Een groot deel van die kinderen zal een van beide ouders niet meer zien.reden: des te gekker de moeder des te verder de vader de straat uit geprocedeerd wordt.regenoeg om het parental alienation syndrome ook op te nemen in de DSM-5.Als we co-ouderschap verplicht zouden stellen, de vader als 'voorliggende voorziening' zouden bestempelen in de jeugdzorg en eindelijk eens zouden doorpakken bij munchhausen by proxy. (iets dat we in de jeugdzorg en op scholen vaker zien dan misbruik door ouders en andere vormen van kindermishandeling.Dan............

Zou Nederland het wereldkampioenschap opsluiten van kinderen en kinderen jeugdpsychiatrie nooit meer winnen (nu nog wel) Overigens is dit wel heel slecht voor de werkgelegenheid in de psychiatrie en de jeugdzorg.

groet

K

Top