ACTUEEL

Aline Saers Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Aline Saers, directeur van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb, is zaterdag 11 september benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op deze dag vierde Per Saldo ook het 15-jarig bestaan van de vereniging. Marcelis Boereboom, directeur generaal bij het ministerie van VWS, spelde Saers de versierselen op.

Persoonlijke bijzondere verdiensten

Boereboom zei tegen Saers: “We kunnen vaststellen dat er bij u sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten. U kan worden gekwalificeerd als iemand die voor de samenleving als geheel en voor de mensen met een beperking een bijzondere waarde heeft. Dit alles is ook Hare Majesteit niet ontgaan. Om haar waardering tot uitdrukking te brengen kan ik u mededelen dat het Hare Majesteit de Koningin heeft behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.”

Emancipatiestrijd

Aline Saers werd gelauwerd voor haar strijd voor de emanicipatie van mensen met een beperking. Boereboom: “U heeft zich de afgelopen jaren dag in dag uit ingezet voor mensen met een beperking. U heeft gestreden voor de emancipatie van deze mensen, en liet niet na overal waar dat mogelijk was de gelijkheid en de gelijkwaardigheid van mensen met een beperking te benadrukken. Vaak tegen de stroom in. En u geeft daarbij steeds zelf het goede voorbeeld door te laten zien dat uw beperking u nauwelijks beperkt. Zo verrichtte u tal van bestuursfuncties, en reisde u nog vorig jaar met ons naar Zweden om met Zweedse collega’s de discussiëren over de inrichting van de langdurige zorg. Maar de belangrijkste functie was en is die van directeur van Per Saldo. Een vereniging waarvan u zelf aan de wieg heeft gestaan.”

Tijdens de verjaardag van Per Saldo kreeg de vereniging eveneens een cadeau uitgereikt van Robbert Huijsman. Hij vertelt erover in zijn blog op Skipr.

Fotografie: Peter Damen

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top