Finance

Holland Venture investeert in ggz-keten Interhealth

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert vijf miljoen euro in ggz-keten Interhealth, met de dochterorganisaties Mentaal Beter en Innohealth. Holland Venture krijg een ‘zeer aanzienlijk minderheidsbelang’ in Interhealth.

Efficiënt en betaalbaar

Interhealth wil de ggz efficiënter en beter betaalbaar aanbieden. Dankzij de investering van Holland Venture is dit versneld mogelijk. Martin de Heer, voorzitter van de raad van bestuur van Interhealth, stelt in een persverklaring: “De omvang van de ggz sector groeit al jaren door de steeds toenemende vraag uit de samenleving. De sector staat voor de uitdaging om de kosten van de zorg te verlagen bij minimaal gelijkblijvende effectiviteit.”

Traditionele ggz

Mentaal Beter is actief in de ambulante ggz. Met ruim honderd kleinschalige vestigingen en door Innohealth ontwikkelde e-health programma’s en kwaliteitsmetingsystemen zegt de organisatie veelal doeltreffender en efficiënter dan traditionele ggz-aanbieders persoonlijke hulp te kunnen bieden. Mentaal Beter is in 2004 opgericht en kent een omzet van ruim 25 miljoen euro.

Investeringsfonds zorg

Holland Venture heeft een investeringsfonds in de zorg met een omvang van 70 miljoen euro. Eerder investeerde de participatiemaatschappij in HighCare, een human capital partner voor ziekenhuizen en AOV, een leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen. Holland Venture is voornemens meer investeringen in de zorg te gaan verrichten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

RobertBass28

10 januari 2011

People all over the world receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> in different banks, because that is easy.

Top