ACTUEEL

Elke vijf minuten zorg vastleggen is overdreven

Verpleeg- en verzorgingshuizen hoeven niet meer elke vijf minuten zorg die zij verlenen vast te leggen. Dat heeft staatssecretaris Bussemaker (Volksgezondheid) donderdag toegezegd aan de Tweede kamer. Volgens CDA'er Jan de Vries moeten AWBZ-instellingen dit nu doen om de hoogte van de eigen bijdrage van cliënten goed te kunnen vaststellen.

De Vries citeerde uit een brief aan een instelling waaruit blijkt dat het Centraal Administratiekantoor (CAK) vraagt om een registratie per vijf minuten. Het CAK is de instantie de betaling van eigen bijdragen door AWBZ-cliënten regelt. Voor de vaststelling van de eigen bijdrage moet er wel een tijdsregistratie zijn, zei Bussemaker, maar dit hoeft niet per se per vijf minuten. Ze reageerde positief op de oproep van De Vries om dit per direct te stoppen.

De staatssecretaris voert beleid om regeldruk in de AWBZ terug te dringen. Ze zei geïrriteerd te zijn dat allerlei bureaucratische regeltjes aan haar ministerie worden toegewezen, ook als dit niet het geval is. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top