ACTUEEL

Bussemaker wordt kroonlid van de SER

Voormalig PvdA-staatssecretaris van VWS en Tweede Kamerlid Jet Bussemaker wordt per 1 oktober kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Ook hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie aan de Universiteit van Amsterdam, Mirjam van Praag, wordt kroonlid van dit belangrijke adviesorgaan van de regering.

Voordracht kabinet

Het kabinet heeft vrijdag op voorstel van demissionair minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken de twee vrouwen voorgedragen voor benoeming door de Kroon als onafhankelijke deskundigen in de SER. De benoeming geldt voor de periode van 1 oktober tot en met 31 maart 2012. (ANP)

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Gericke

19 september 2010

Als men beziet dat Donner al jaren de sociale voorzieningen aan het slopen is, en Klink heeft niets anders gedaan dan de zorg gesloopt. Klink speelt de zorg in handen van d ematktpartijen, dat zijn zorgaanbieder en zorgverzkeraars.

En nu wordt die Bussemaker voorgedragen door Donner om in de SER zitting te nemen.

Je moet geen drie keer raden hoe Bussemaker zo in de smaak viel bij deze slopers. Met haar medewerking aan Klink zijn sloopwerk heeft ze dus een aardig baantje verdiend.

Vandaar dat ze geen bal verbeterde aan de ellende in de zorg.

Esther-in-Zorgland

19 september 2010

Wat moet eens mens in hemelsnaam gepresteerd hebben om kroonlid van de SER te kunnen worden??

Als Staatssecretaris van VWS heeft mw. JB in ieder geval weinig tot niets gedaan ter verbetering van de volksgezondheid in Nederland. Misstanden in de zorg werden door haar meestal afgedaan als "incidenten".

Maar misschien heeft ze wel heel veel betekend voor Welzijn en Sport in ons land. Concrete voorbeelden daarvan zijn mij echter niet bekend.

Ik wed dat we in de toekomst vanuit richting SER nog wel met enkele zorgelijke incidentjes geconfronteerd zullen worden.

Anonym

19 september 2010

Dit is nou precies waarom ik geen bal vertrouwen heb in onze Overheid. Het hangt van elkaar baantjes toespelen aan elkaar; je hoeft er niet eens verstand van te hebben.

Want Bussemaker mag dan doctor zijn, van het vak zorg weet ze absoluut niets. Toch heeft ze flink met klink mee gesloopt! Daar wordt ze nu voor beloond.

Ik ben het er mee eens dat de zorg te duur wordt. Maar dan zou het voor de hand liggen om er een paar nutteloze bestuurslagen tussen uit te slopen. Van de verzorgenden zelf moet je afblijven; die doen het echte werk, voor zover hun dat mogelijk wordt gemaakt.

Dat besef is bij Bussemaker nooit door gedrongen. Enfin, veel succes Jet. ik neem je volstrekt niet serieus!

Holm

20 september 2010

Mw. JB kan heel goed sprookjes vertellen. Volgens haar betaalt iedereen toch 320 euro AWBZ premie per maand voor de AWBZ, zijnde 12,15% van het inkomen?Nou dat zou 30 miljard per jaar moeten opleveren voor de AWBZ. Dat wordt bij lange na niet besteed aan de AWBZ. Omdat we Klink nu de schenen aan het vuur leggen met Kamervagen is die 320 euro per maand zomaar ineens van de website van VWS verdwenen. Ergens onderaan de site staat tussen haakjes nog wel de 12,15% vermeld. Waarvan die 12.15% wordt genomen staat er niet bij dus het cijfertje zegt niets meer. Ben benieuwd of ze mw. JB wel geinformeerd hebben om die 320 euro per maand niet meer te noemen of dat ze dat gewoon blijft toeteren als kroonlid, een belangrijke job.

Anonym

20 september 2010

Gefeliciteerd mevrouw Bussemaker!

Voorgedragen als heus kroontje! Dat heeft u toch aardig voor elkaar na uw jarenlange inspanningenl als onechte kroonprinses van Ab Klink!

Doet u het een beetje kalm aan?

Gericke

20 september 2010

Ben het niet eens met de stelling dat de zorg TE duur wordt.

Er zijn wel nutteloze dingen die steeds duurder worden maar waar toch geld voor wordt uitgegeven.

Neem eens dat litertje benzine. Een dikke drie gulden per liter, om bij de goede oude tijd te blijven.

Neem de vliegvakanties naar verre oorden of het tweede of derde autootje per huishouden.

Allemaal hartstikke duur geworden maar kennelijk is daar wel geld voor. En de verzorging van onze oudjes is te duur geworden.

Lariekoek, het is de keuze van de politiek die bepaalt hoe de zorg er uit ziet.

En de politiek was oa. Klink en Bussemaker.

Waarvan Bussemaker nu een baantje bij de SER heeft verdiend vanwege haar verdienste als rechterhand van sloper Klink. Natuurlijk zet Bussemaker datzelfde beleid in de SER verder. Niet vreemd dat politici na het opstapje in Den Haag een soortgelijke baan krijgen. Hoe minder je in Den Haag gepresteerd hebt, hoe beter de baan daarna.

Top