ACTUEEL

OR: bestuur Pro Persona slaat adviezen in de wind

De Ondernemingsraad van Forum GGz Nijmegen, onderdeel van Pro Persona, stelt in een interne brief dat het bestuur van Pro Persona stelselmatig adviezen in de wind geslagen heeft om cultuurverschillen tussen de fusiepartners te helpen overbruggen. De Gelderse Roos en Forum GGz Nijmegen, het concern bestaande uit GGz Nijmegen, Overwaal en de Pompestichting zijn 1 januari 2009 bestuurlijk gefuseerd tot Pro Persona. Dat meldt de Gelderlander.

Machtsovername

Volgens OR Forum heeft de raad van bestuur ‘bewust dan wel onbewust’ een grote bijdrage geleverd aan de onrust- en onderstroom gevoelens binnen Forum. Werknemers van de GGz Nijmegen vrezen voor een Arnhemse 'machtsovername' als gevolg van de fusie die ze tegemoet gaan met de Pompestichting. De fusie is bijna rond, met uitzondering van de laatste juridische stap. De ondernemingsraden mogen hun advies nog uitbrengen over de fusie, weet de Gelderlander. OR Forum heeft een advocaat in de arm genomen.

Vertrekkende bestuurders

De Nijmeegse kant spreekt van een Arnhemse machtsovername. Jos Poelmann, bestuurslid van de fusieorganisatie Pro Persona en bestuursvoorzitter van de Pompekliniek, de 'Nijmeegse' bestuurder Ron Sponselee en de voorzitter van de raad van toezicht Paul Burghout zijn opgestapt. Hier zou een machtsstrijd aan vooraf zijn gegaan. De raad van bestuur bestaat nu uit twee voormalig Gelderse Roos-bestuurders, Christoph Hrachovec en Ron Akkerman.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

17 september 2010

Ach, ja. De zakkenvullers zijn weer eens bezig zullen we maar denken. Ergens anders kostte de fusie tussen twee instellingen al alles, en de defusie erna nog meer. Plus de 'afkoopsom' van direktie c.q. bestuur. Walgelijke lui.

Top