ACTUEEL

Orbis Thuiszorg en Assist vormen joint venture

Orbis Thuiszorg uit Sittard en het landelijk opererende Assist hebben op 13 september een intentieverklaring ondertekend tot samenwerking op de AWBZ-markt. Vanaf 1 januari 2011 moet dit gestalte krijgen in een gezamenlijke onderneming binnen Orbis Medisch en Zorgconcern.

Nieuwe organisatie

In de komende maanden wordt onder andere verder vorm gegeven aan het gewenste organisatiemodel voor deze nieuwe organisatie. Ger Henstra, directeur Assist: “De ontwikkelingen in de thuiszorg maken in de huidige AWBZ-markt een bedrijfsmatige aanpak, met aandacht voor klantgerichtheid en kwaliteit, essentieel. Verantwoordelijkheden worden daarin laag in de organisatie gelegd, ondersteund door ICT-toepassingen en een strak georganiseerde backoffice.”

Eerdere joint venture

Assist en Orbis Medisch en Zorgconcern hebben elkaar al eerder en met succes gevonden in de joint venture Orbis Huishoudelijke Hulp. “Het efficiënte organisatiemodel van Assist en de gespecialiseerde kennis en ervaring van Orbis hebben geleid tot positieve ervaringen en goede resultaten. Deze vormen de aanleiding om ook in de AWBZ-thuiszorg intensief met Assist samen te gaan werken”, aldus Roel Goffin, lid raad van bestuur Orbis Medisch en Zorgconcern.

Consequenties voor medewerkers

De organisaties besteden in de komende maanden uitvoerig aandacht aan de eventuele consequenties voor de werkgelegenheid en de huidige formatieplaatsen. Uitgangspunt hierbij is dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Eventuele afbouw van formatie zal plaatsvinden via natuurlijk verloop en selectieve vacaturestops. Medewerkers zijn hierover op 16 september mondeling geïnformeerd. De zorg- en dienstverlening aan cliënten gaat onverminderd voort.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top