ACTUEEL

Speciale sportdag rondom orgaantransplantatie

Ongeveer honderd mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan of nog op de wachtlijst staan, gaan zaterdag samen sporten in Groningen. Zij doen mee aan het sportevenement ‘In beweging voor donatie en transplantatie’, dat georganiseerd wordt door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Stichting Sport en Transplantatie en de Hanzehogeschool Groningen.

Sportactiviteiten

Het is de eerste keer dat zo veel orgaangetransplanteerden samenkomen, aldus een woordvoerster van het UMCG vrijdag. De deelnemers van alle leeftijden komen uit heel Nederland en hebben uiteenlopende orgaantransplantaties ondergaan. Zij kunnen deelnemen aan elf sportactiviteiten, waaronder een Nederlands kampioenschap zwemmen, speciaal voor mensen die een transplantatie hebben ondergaan. In het UMCG vindt een atletiekwedstrijd plaats en kan tafeltennis of badminton worden gespeeld. Ook kunnen deelnemers een rondje door de Groningse grachten roeien.

Normaal leven

De dag wordt georganiseerd om te laten zien dat mensen ook na een transplantatie weer een actief en sportief leven kunnen leiden. De organisatie wil met het evenement bovendien de aandacht vestigen op het belang van orgaandonatie. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top