ACTUEEL

Genmab krijgt open sollicitaties MSD'ers

Medewerkers van MSD, het voormalige Organon, zijn aan het solliciteren bij branchegenoten vanwege de onzekerheden in Oss en Schaijk. Topman Jan van de Winkel van biotechbedrijf Genmab zei vrijdag tegen het ANP dat hij al meer dan tien open sollicitaties heeft gekregen, en geluiden uit de sector heeft opgevangen dat dit bij andere bedrijven ook het geval is.

Open sollicitaties

“Ik kreeg de open sollicitaties in mijn eigen mail. Het zijn werknemers van topkwaliteit”, aldus de bestuursvoorzitter van het bedrijf. Hoeveel sollicitaties Genmab in totaal heeft ontvangen, dus ook via de personeelsadministratie, kon hij niet zeggen.

Massaontslag Organon

Afgelopen zomer besloot de Amerikaanse farmaciegigant Merck, die in Europa onder de naam MSD opereert, de onderzoeksafdeling in Nederland naar Amerika te verplaatsen. Hierdoor komen 2175 veelal hoogopgeleide medewerkers van Organon op straat te staan.

Alternatieven

Toch lijkt voor het personeel weer een klein beetje hoop te gloren. De directie, de ondernemingsraad (or) en de raad van commissarissen hebben tot het eind van dit jaar de tijd gekregen om alternatieven te bedenken om de activiteiten van het farmaceutische bedrijf in Oss en Schaijk te behouden.

Genmab activiteiten

Genmab werd in 1999 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in het Deense Kopenhagen. Daar is het bedrijf ook aan de beurs genoteerd. In Nederland heeft Genmab activiteiten in Utrecht. Daar werkt ongeveer 100 man personeel. Het biotechnologiebedrijf richt zich op de ontwikkeling van humane antistoffen tegen levensbedreigende en verzwakkende ziektes, met een focus op kanker.

Tweede notering

Topman Van de Winkel gaf ook aan dat zijn bedrijf een scenario voor een tweede notering bekijkt, eventueel aan Euronext of op de Amerikaanse Nasdaq. “Maar dat heeft op dit moment helemaal geen prioriteit”, zo benadrukte hij. De onderneming had eerder een tweede notering in Frankfurt, maar deze werd eind 2002 opgeheven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top