ACTUEEL

Miljoen voor medicijnonderzoek kinderen Erasmus MC

De afdeling Intensive Care-Kinderen van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam krijgt een subsidie van 1 miljoen euro voor geneesmiddelenonderzoek bij kinderen. Dat heeft het universitaire ziekenhuis maandag bekendgemaakt.

Effect medicijnen op kinderen

In Nederland wordt betrekkelijk weinig onderzoek gedaan naar het effect van medicijnen bij kinderen, omdat daar zeer strenge regels bij komen kijken. Het is echter wel van belang dat artsen meer inzicht krijgen in bijvoorbeeld mogelijke bijwerkingen en in de juiste dosering, aldus Dick Tibboel, hoofd van IC-Kinderen.

Doseringen en bijwerkingen

“Met 1 miljoen euro kunnen we een hoop doen”, zegt Tibboel. Het Erasmus MC gaat met het geld onder meer uitzoeken bij welke dosering medicijnen tegen het afstoten van getransplanteerde organen het beste werken. Ook wordt onderzoek gedaan naar mogelijke bijwerkingen van geneesmiddelen op de lange termijn.

Onderzoeksinstanties

De subsidie is afkomstig van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en van de organisatie voor gezondheidsonderzoek ZonMw. Het Erasmus MC verwacht dat de onderzoeken die ermee gefinancierd worden over vier jaar zijn afgerond. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top