Finance

Van Bennekom: ‘Wat leveren investeringen op?’

“Een feest der herkenning. Ideeën die aansluiten bij lopend beleid. Geen trendbreuken.” Aldus typeert Iris van Bennekom, adjunct-directeur langdurende zorg bij het ministerie van VWS, de Skipr Zorgparagraaf die ze heeft ontvangen uit handen van hoofdredacteur Ruud Koolen. “De kernboodschap is: meer doen met minder geld. Er is wel moed van veldpartijen voor nodig om dit zo naar voren te brengen.” 

Wat leveren de investeringen op?

“Alle voornemens en plannen die we hierin terugzien, zijn ook opgestuurd aan de formateurs”, aldus Van Bennekom. “Wel mis ik twee onderwerpen: preventie en veiligheid. Dat verbaast me eigenlijk wel. Ik heb ook nog twee vragen: er zitten veel investeringen bij. Wat leveren die op? Wat is aan het eind van de dag het huishoudboekje? Daar ben ik benieuwd naar.”

Het veld moet het zelf doen

“Fantastisch dat iedereen zo positief meedenkt. Daarbij is mijn vraag: kan het veld dit echt waarmarken? In Den Haag gaan we dit niet realiseren. Daar kunnen de besparingen die mensen hebben ingebracht niet worden waargemaakt.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Lugies

22 september 2010

Van mijn 2 reacties:

1. We constateren dat de arbeidsmarkt in de toekomst zorgelijk krap wordt en nemen allerlei slimme imaatregelen om de arbeidsproductiviteit te verhogen. Prima, maar wordt het ook niet eens tijd weer na te denken over arbeidsduurverlenging?

2. Skipr schrijft onder het hoofdstuk financiële besparingen dat er een oplossing komt voor de boekwaardeproblematiek van zorginstellingen. Volgens mij betkent dit links- of rechtsom een kostenverhoging omdat de afschrijvingsperiode van het vastgoed korter wordt.

Top