ACTUEEL

CNV stelt Alliance Healthcare ultimatum

Medewerkers van medicijnverstrekker Alliance Healthcare dreigen in actie te komen. Vakbond CNV Vakmensen geeft het bedrijf tot 1 oktober de tijd in te gaan op de eisen voor de nieuwe cao. Doet het dat niet, dan volgen acties, zei CNV-onderhandelaar Eric Aarts woensdag naar aanleiding van twee actiebijeenkomsten.

Loonsverhoging

De vakbond eist een loonsverhoging van 1,25 procent vanaf 1 juli 2010, de datum waarop de vorige cao verliep. Alliance Healthcare biedt 1 procent vanaf 1 oktober. Daarnaast ziet de CNV-bond verslechteringen in het voorstel van de directie. Zo verdwijnen toeslagen en wordt de ouderenregeling afgebouwd.

Bezuiniging

Bij Alliance Healthcare is onlangs fors bezuinigd. Circa 150 mensen verloren hun baan. "Er is toen veel gevraagd van de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de mensen", zei Aarts. "Iedereen had verwacht dat de werknemers hiervoor beloond zouden worden. Het bedrijf staat er financieel goed voor, dus het kan ook."

Stiptheidsacties

De vakbond denkt om te beginnen aan stiptheidsacties. Ongeveer zevenhonderd mensen vallen onder de cao. De medewerkers van de Kring-apotheken, die onderdeel zijn van Alliance Healthcare, vallen niet onder deze cao. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top