ACTUEEL

ActiZ: Meer voor minder gaat niet

Steeds opnieuw de tarieven verlagen en tegelijkertijd verwachten dat er meer zorg wordt geleverd, gaat niet. Dat zegt ActiZ in reactie op de begroting, die het demissionaire kabinet dinsdag heeft gepresenteerd.

Keuzes maken

Ab Klink van VWS wil volgend jaar bijna 300 miljoen bezuinigen op de AWBZ. Volgens ActiZ wordt het hoog tijd dat politici keuzes durven te maken en duidelijk maken welke zorg in de toekomst nog wel en welke niet meer wordt vergoed. Volgens een woordvoerster wordt nu steeds alles in stand gehouden maar komt daar keer op keer een kaasschaaf overheen.

Innovatieve oplossingen

“Op den duur gaat de kwaliteit dan echt onderuit”, zegt ze. Een optie zou kunnen zijn, zegt Actiz, dat ouderen langer zelfstandig blijven en voor hulp een beroep doen op vrienden of andere vrijwilligers. Aad Koster, directeur van ActiZ, pleit in reactie op de Skipr Zorgparagraaf  voor innovatieve oplossingen. “Innovatieve oplossingen zullen bijdragen aan zelfstandigheid van mensen en het beheersen van de kosten. Over wat wel of niet tot de AWBZ behoort moet volstrekte duidelijkheid zijn.” (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top