ACTUEEL

Amstelring moet 400 medewerkers ontslaan

Thuiszorgaanbieder Amstelring moet haar voltallige huishoudelijk personeel in Haarlemmermeer ontslaan. De gemeente heeft besloten met andere aanbieders in zee te gaan. Dat betekent dat bijna vierhonderd huishoudelijke hulpen per 1 januari 2011 op straat komen te staan, weet het Haarlems Dagblad.

Overname personeel

De drie nieuwe aanbieders Flexicura inHaarlem en schoonmaakbedrijven Axxicom in Schiedam en Tzorg in Breda nemen mogelijk een deel van de ontslagen van Amstelring over. Hans van den Wijngaard, bondsbestuurder van ABVAKABO/FNV moet het eerst zien en dan geloven. Het prijsverschil tussen Amstelring en de schoonmaakbedrijven is zo’n twee euro per uur, schrijft het Haarlems Dagblad.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

23 september 2010

Uit eigen ervaring met mijn schoonmoeder weet ik dat huishoudelijke hulp door de thuiszorg meer is dan wat een schoonmaakbedrijf doet. Het gaat ook om contact met zorgvragers die naast veel eenzaamheidsproblematiek ook andersoortige zorg-/hulpvragen hebben die opgepakt worden door medewerkers van Amstelring.

"Goedkoop" zal leiden tot verdere verschraling van zorg en tevens uitdraaien op "duurkoop" omdat vaker andere en duurdere zorgverleners ingeschakeld zullen moeten worden. Als die er vervolgens niet zijn of te laat komen omdat de signalen niet tijdig opgepakt worden leidt dit tot nog duurdere zorg (verzorgingshuis, verpleeghuis, ziekenhuis, etc.)

Bejaard en Vogelvrij

26 september 2010

Helemaal eens met vorige reactie.Ik weet niet hoe Amstelring functioneert/functioneerde en of ze goede en begripvolle huishoudelijke thuiszorg levert/leverde. En of ze misschien te duur is door te hoge en onnodige overheadkosten, zoals helaas vaak aan de orde is bij grotere organisaties.

Maar het is veelal ronduit ridicuul te noemen hoe gemeenten omgaan met de aanbesteding van huishoudelijke thuishulp. Hoeveel verstand en kennis van de noden van zorgafhankelijken hebben wereldvreemde ambtenaren die van achter hun bureau's zulke voor zwakkeren ingrijpende beslissingen kunnen doorvoeren?

NellieWalsh

10 maart 2011

Different people in all countries get the <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a> in various creditors, because this is fast and easy.

writing work

26 oktober 2012

We go to writer job "4writers.net" service, with the purpose to get know just about this post.

submission services

26 oktober 2012

One year ago I developed a website. I opined that my business could get better. Nonetheless, no thing modified until I tried to buy backlinks (4submission.com). My business got beneficial after that.

Top