ACTUEEL

De Friesland en Achmea fuseren

De Friesland Zorgverzekeraar en Achmea gaan per 1 januari 2011 fuseren. Hiertoe hebben zij 21 september een intentieverklaring getekend. De Friesland krijgt als aparte divisie een zelfstandige positie binnen Achmea.

Continuïteit en efficiencyvoordelen

De fusie biedt beide partijen continuïteit op de langere termijn. Volgens de verzekeraars nemen de financiële risico’s voor regionale en kleine zorgverzekeraars de komende jaren snel toe door de bezuinigingen, de verwachte afschaffing van vereveningsmechanismen en de verscherpte Europese regelgeving. De Friesland kan dankzij de fusie die risico’s spreiden. Daarnaast ontstaan er efficiencyvoordelen doordat De Friesland en Achmea voor elkaar zorg gaan inkopen. De Friesland neemt de zorginkoop voor klanten in de provincie Friesland voor haar rekening,  Achmea verzorgt de zorginkoop voor klanten van De Friesland buiten de provincie Friesland.

Kernkwaliteiten uitbouwen

Diana Monissen, bestuursvoorzitter van De Friesland stelt in een persverklaring: “Ik verwacht dat door de fusie de band met onze klanten en de kwaliteit van onze dienstverlening nog beter wordt. Voor onze organisatie en voor onze klanten is de continuïteit op lange termijn door deze samenwerking gewaarborgd. Achmea biedt de mogelijkheid om dat te doen mét behoud van onze kernkwaliteiten en zelfs de mogelijkheid die nog verder uit te bouwen.”

Eigen divisie

De Friesland krijgt een eigen verzekerdenraad, raad van bestuur en raad van commissarissen binnen Achmea. De zorgverzekerden van FBTO worden bij De Friesland ondergebracht.

Groei klanten

Met de fusie groeit het aantal klanten van Achmea tot ruim vijf miljoen. Voor het personeel heeft de fusie geen gevolgen, behalve dat de medewerkers van De Friesland meer ontwikkelingsmogelijkheden en een breder loopbaanperspectief krijgen.


De fusie is onder behoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank, de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de Nederlandse Zorgautoriteit.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

23 september 2010

Geen gevolgen voor personeel? Echt wel hoor. Er komt een nieuw zorgbedrijf binnen achmea . De Friesland zal daar tussen nu en twee jaar ook niet aan ontkomen. De locaties voor het nieuwe zorgbedrijf worden de plaatsen leiden, Amersfoort en Zwolle.Dit spelletje speelt Mw. Monissen elke keer. Dit brengt haar weer terug bij wat ze echt wil.

Anonym

29 september 2010

Quote:

"De zorgverzekerden van FBTO worden bij De Friesland ondergebracht".

Quote:

"Voor het personeel heeft de fusie geen gevolgen, behalve dat de medewerkers van De Friesland meer ontwikkelingsmogelijkheden en een breder loopbaanperspectief krijgen."Dit moet op termijn WEL personele gevolgen hebben daar FBTO ook gevestigd is in Leeuwarden.... Naast de zorginkoop kunnen zorgverzekeraars alleen nog besparen op de beheerskosten per FTE door te fuseren en/of de schaalgrootte binnen de holding ter vergroten (minder labels binnen het concern).

Anoniem

16 december 2010

wij werken bij Agis wij hoorden ook van zelfstandigheid tot 2013 dit is in 2011 al over dan zijn wij al geintegreerd in Achmea. ze kunnen zeggen wat ze willen maar Achmea regelt. dus Friesland denk nou maar niet dat alles van een leijen dakje gaat. ze beloven van alles maar wacht maar af. we moeten maar zien hoe het met Agis verder gaat en ook hoe het met de Friesland zal gaan. ????

Top