ACTUEEL

Inspectie legt praktijk Amsterdamse tandarts stil

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een Amsterdamse tandarts woensdag bevolen per direct te stoppen met het behandelen van patiënten in zijn praktijk. Tijdens een onaangekondigd bezoek constateerden de inspecteurs vorige week grote tekortkomingen in de praktijk van de tandarts. Dat maakte de IGZ donderdag bekend.

Onveilige situaties

Volgens de inspectie liep de veiligheid van de patiënten in de praktijk ernstig gevaar. Zo schoten de hygiëne en infectiepreventie ernstig tekort. Instrumenten werden niet volgens de richtlijnen gereinigd, de schone en vuile instrumenten lagen door elkaar en het instrumentarium was niet gegarandeerd steriel omdat de sterilisator niet systematisch werd onderhouden. Ook gebruikte de tandarts slechts sporadisch handschoenen en gezichtsmaskers. Gebruikte naalden werden gewoon met het huisvuil meegegeven.

Onbevoegd gebruik röntgenapparatuur

Daarnaast werkte de tandarts met röntgenapparatuur terwijl hij daar niet toe bevoegd was. Ook liet de veiligheid van die apparaten te wensen over.

Faillissement

Aanleiding voor het onaangekondigde bezoek waren bevindingen uit eerdere inspecties en het feit dat de arts ondanks zijn faillissement nog steeds praktijk hield. De tandarts mag zijn werk niet uitvoeren totdat de inspectie oordeelt dat hij weer verantwoorde zorg kan leveren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top