ACTUEEL

Politie pakt Poolse nep-tandarts op

De politie heeft op verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) een Pool aangehouden die onbevoegd als tandarts actief was in Zaltbommel. De man heeft in Polen een opleiding gevolgd, maar die wordt in Nederland niet erkend.

Geen bevoegdheid

De man werd woensdag op heterdaad betrapt toen hij bezig was met de behandeling van een patiënt, zo maakte de IGZ donderdag bekend. De Pool was werkzaam in tandartsenpraktijk Van Nirway in Zaltbommel. Volgens de inspectie wisten zowel zijn eigen assistente als de patiënten niet dat de 'tandarts' niet over de juiste papieren beschikte. Een aanvraag van de man in 2004 om zich in ons land als tandarts te vestigen, werd destijds afgewezen.

Slechte hygiëne

Niet alleen voerde de Pool onbevoegd tandheelkundige behandelingen uit, hij nam het ook niet zo nauw met de hygiëne. Volgens de IGZ waren instrumenten niet goed gesteriliseerd. Verder vond de inspectie medicijnen en medicamenten die in Nederland niet mogen worden gebruikt.

Sluiting praktijk

De nep-tandarts is verhoord op het politiebureau. De IGZ heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) en overlegt met het OM over een mogelijke sluiting van de praktijk in Zaltbommel.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

janssen

30 juli 2013

waarom " neptandarts???,die man had toch een gedegen opleiding gevolgd in Polen
waren er maar meer van dit soort tandartsen in Nederland poolse gastarbeiders zijn ook welkom maar die mensen niet?
OH ja het geld zeker alleen voor de onderklasse

Top