ACTUEEL

Speciaal behandelteam genitale verminking in OLVG

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam voert sinds kort reconstructieve ingrepen uit op vrouwelijke geslachtsdelen die als gevolg van besnijdenis verminkt zijn. Het ziekenhuis heeft hiervoor een speciaal behandelteam ingesteld. Dit meldt dagblad Spits vrijdag.

Verschillende behandelingen

Het gaat om een initiatief van het OLVG, stichting Pharos en de NVOG. Volgens Spits is het OLVG het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze ingreep uitvoert en hiervoor een speciaal behandelteam heeft ingesteld. Vanwege de vele verschillende vormen van vrouwelijke genitale verminking, verschilt de behandeling per patiënt. "Er bestaat geen literatuur over deze operaties. Omdat we ook nog maar weinig weten over de gevolgen op lange termijn, komt er een beperkte groep vrouwen voor in aanmerking”, aldus gynaecoloog Caroline Vos van de NVOG in Spits. Volgens Vos zijn de eerste twee operaties goed verlopen.

Taboe

Agnes Verhulst van de Stichting tegen Meisjesbesnijdenis juicht in de krant het initiatief toe: "Op reconstructies rust nog een groot taboe. Door een traditionele ingreep als een besnijdenis ongedaan te maken, keren vrouwen zich tegen hun gemeenschap.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

de Jongh

25 september 2010

Nu het herstel van het maagdenvlies nog !!!

Dat is veel belangrijker voor de assimilatie van moslimas, zodat ze verkering met Hollandse jongens kunnen hebben en toch met een heel maagdenvlies hethuwelijk in kunnen gaan

CelesteHendrix27

6 februari 2012

All people deserve wealthy life time and <a href="http://goodfinance-blog.com">loans</a> or car loan can make it better. Just because people's freedom bases on money.

Top