Finance

Akkoord over sociaal plan Philadelphia

Het bestuur van de noodlijdende Stichting Philadelphia Zorg heeft met de vakbonden een principe-akkoord bereikt over een sociaal plan voor naar schatting tachtig werknemers die ontslagen worden.

Ontslagen

Bij Philadelphia (9500 medewerkers, ongeveer achthonderd vestigingen) verdwijnen ongeveer 330 banen, waarvan 250 door natuurlijk verloop. De ontslagen vallen in het management en onder mensen die geen directe zorg aan cliënten geven.

Problemen

Philadelphia is in financiële problemen gekomen door jarenlang wanbeheer. De zorginstelling verwacht door het afsluiten van het akkoord, snel te kunnen beginnen met een herstelplan.

Advies vakbond

Volgens de bonden worden de mensen die hun baan verliezen naar ander werk begeleid, binnen en buiten Philadelphia. “Of het tot gedwongen ontslagen gaat komen, wordt over enkele maanden duidelijk”, aldus AbvaKabo-bestuurder Jan Kramer. “We leggen nu dit plan met een positief advies voor aan de leden. In de aankomende weken werken we de details uit. Wij verwachten dat we dan tot een definitieve overeenkomst komen.” (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top