ACTUEEL

Hardenberg stelt besluit nieuwbouw Saxenburgh uit

De gemeente Hardenberg heeft twee weken extra nodig om tot een besluit over een borgstelling voor een nieuw ziekenhuis van de Saxenburgh Groep. Volgens lid van de raad van bestuur Henk van der Wal sluit het ziekenhuis mogelijk binnen vijf jaar als de gemeente de borgstelling weigert.

Vragen over nieuwbouw

De gemeenteraad heeft een extra tussenronde ingebouwd alvorens tot een beslissing te komen. De totale kosten van de nieuwbouw bedragen tachtig miljoen euro. De Saxenburgh Groep heeft de gemeente een borgstelling van vijftien miljoen euro gevraagd. De gemeenteraad is er nog niet over uit of zij de rol van borgsteller wel wil, weet Hardenberg.nu. Daarnaast zou het ziekenhuis tien miljoen euro meer vragen dan nodig is, het CDA wil weten waarom. Ook zijn er binnen de raad nog vragen over het al dan niet benaderen van andere geldschieters door het ziekenhuis.

‘Nooit verlies’

Van der Wal stelt in De Stentor: “Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis is een relatief klein ziekenhuis, dat gedragen wordt door de bevolking. De gemiddelde leeftijd van de doktoren is gewoon jong. Het zijn mensen met de nieuwste kennis. En we hebben de afgelopen jaren ook geïnvesteerd in nieuwe spullen. We hebben steeds elk dubbeltje twaalf keer omgedraaid. We bestaan veertig jaar en hebben nog nooit verlies geleden.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

ClaudineBanks25

29 april 2011

That's well known that money makes us autonomous. But how to act when one has no money? The one way is to try to get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> or financial loan.

Top