ACTUEEL

Van Boxtel wil D66-lijst voor Eerste Kamer trekken

Oud-D66-minister Roger van Boxtel wil lijsttrekker worden voor zijn partij bij de Eerste Kamerverkiezingen volgend jaar. Hij blijft daarnaast aan als bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis.

Belangenconflict

“Ik wil door een combinatie van bedrijfsleven en Eerste Kamer weer een bijdrage leveren aan de toekomst van Nederland'', aldus Van Boxtel. Hij legt per direct het voorzitterschap van het Oranje Fonds neer. “Een mogelijk actieve rol in de politiek zou de neutrale rol van het Oranje Fonds ter discussie kunnen stellen”, luidt de verklaring. Met zijn terugtreden uit het bestuur wil hij iedere schijn van mogelijk belangenconflict vermijden.

Van Boxtel was pas sinds dit jaar voorzitter van het Oranje Fonds, een sociaal fonds om de samenhang tussen mensen te bevorderen. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn beschermpaar van het fonds.

Roger van Boxtel

Van Boxtel was Tweede Kamerlid voor D66 tussen 1994 en 1998. Daarna was hij tot 2002 als minister zonder portefeuille belast met grotestedenbeleid en integratie. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top