Finance

azM bereidt steunaanvraag Provincie voor

Het bestuur van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) bereidt een steunaanvraag voor. Dat heeft azM-woordvoerder André Leblanc aan Zorgvisie bevestigd.

Eerste steunaanvraag

Het gaat om de eerste steunaanvraag die het azM doet, laat woordvoerder Leblanc weten. Lokale media spraken in eerdere berichtgeving over een nieuwe steunaanvraag. Dit klopt niet. Het is de eerste keer dat het azM een steunaanvraag doet volgens Leblanc, schrijft Zorgvisie.

Steun Limburgse ziekenhuizen

De aanvraag is een directe reactie op de Provinciale Staten van Limburg. Een meerderheid bleek vorige week voorstander te zijn van het verlenen van steun aan Limburgse ziekenhuizen zoals het Atrium en het Laurentiusziekenhuis. Volgens Leblanc zal het azM de provincie waarschijnlijk om een garantstelling vragen. Deze dient dan als steun voor een nieuwbouwproject.

'Niet achterblijven'

De aanvraag is niet bedoeld voor de ondersteuning van de bouw van de twee torens van het azM. De financiering hiervoor is al rond. Desalniettemin wil het azM steun. “Als de provincie steun gaat bieden aan ziekenhuizen in de regio, willen wij daar natuurlijk ook gebruik van maken. Ze zullen bij de provincie ook niet verrast zijn van ons voornemen. Men heeft daar voorzien dat steun voor één ziekenhuis de deur open zet voor steun aan andere ziekenhuizen.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

29 september 2010

Den Haag heeft de regels inzake ziekenhuis financiering, financiering van (ver)bouw van ziekenhuizen veranderd en marktwerking geïntroduceerd. Ziekenhuizen moeten hiermee leren om te gaan. Het kan niet zo zijn dat Den Haag neen zegt dat Provincie Limburg de portemonnee trekt. Daarnaast “Volgens de woordvoerder staat het azM er financieel niet slecht voor.” Beetje vreemd, afgelopen maanden heeft het azM bekend gemaakt dat ze er financieel niet goed voor staan en dat er ruim 260 mensen ontslagen zouden worden. Was dat bericht dan een leugen?

Top