ACTUEEL

Wouter Bos actief in zorg bij KPMG

Voormalig minister van Financiën Wouter Bos gaat begin oktober aan de slag als partner bij KPMG. Dat maakte de accountants- en adviesorganisatie zondag bekend. Bos wordt bij KPMG verantwoordelijk voor de adviespraktijk voor de Publieke Sector en Gezondheidszorg en zal ook als adviseur betrokken zijn bij de adviespraktijk voor de financiële sector.

Modern werkgeverschap

Bos zal vier dagen per week in zijn nieuwe functie werkzaam zijn. “Dat KPMG mij de mogelijkheid geeft op dit niveau voor vier dagen in de week aan de slag te gaan, heb ik als een mooi voorbeeld van modern werkgeverschap ervaren”, aldus Bos in een gesprek met het ANP. Bos maakte op 12 maart 2010 bekend zich terug te trekken uit de actieve politiek, om meer tijd aan zijn gezin te besteden.

Daarvoor was hij vice-premier en minister van Financiën namens de PvdA. Ook was hij fractieleider en politiek leider van deze partij. Welke dag hij bij KPMG aan zijn gezin gaat besteden “is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk vrijdag”, aldus Bos.

Gezondheidszorg

"Iedereen die mij kent weet ook dat de gezondheidszorg mij al langer boeit. Daar gaat de komende jaren heel veel gebeuren. De budgetten van de zorg staan onder druk, terwijl vergrijzing en technologie ook zo hun invloed hebben op zorgvraag en –aanbod”, zo beschrijft hij zijn interesse in zijn nieuwe rol. “Dat ik ook op het gebied van financiële dienstverlening mijn kennis en ervaring met mijn nieuwe collega's deel, lijkt me logisch. Als het ooit in de financiële sector belangrijk was dat het wederzijds begrip groeit tussen de private sector en politiek en toezichthouders, dan is het nu wel. Ik hoop daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Meerdere opties

Bos heeft de afgelopen tijd met meerdere partijen gesproken over een nieuwe baan. Maar dit is de enige optie die ik met volle overtuiging kies. Ik wil nu weer gewoon aan het werk.”  Een functie bij De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink, waarvoor de naam Bos ook de ronde deed, was “nu niet aan de orde”. Wel heeft hij nog een paar keer gesproken met Wellink sinds zijn vertrek uit politiek Den Haag. “We hebben de laatste jaren veel met elkaar te maken gehad, dus daar is een band ontstaan.”

Politieke carrière

Bos verwacht “voor lange tijd” niet terug te keren in de politiek, hoewel hij een terugkeer niet uitsluit. Bij KPMG gaat hij meer verdienen dan de Balkenende-norm van 181.000 euro per jaar. “Die geldt niet voor de private sector. Maar we zijn er op een nette manier uitgekomen. Er is geen gouden handdruk bij voortijdig vertrek en ik krijg wel winstdeling maar geen bonus”, zegt Bos.

Aanwinst KPMG

Bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen zegt “heel verheugd” te zijn met de komst van Bos naar KPMG. Volgens de topman was er vanaf de eerste ontmoeting sprake van de “juiste chemie”.  “Ook met een meer anonieme achtergrond zou Wouter voor KPMG een geweldige aanwinst zijn.” (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

29 september 2010

met zijn inkomen van vier ton zal hij daar weinig opdrachten krijgen. de zorg wordt immers deels met publieke middelen gefinancierd en de balkenendenorm geldt dan ook voor interimmers en externe adviseurs. en daar zit Bos ver boven.of zie ik dat te pessimistisch en wordt deze soep niet zo heet gegeten als hij is opgediend?

Anonym

29 september 2010

4 ton voor 4 dagen in de week, geen diensten, altijd vrijdag-zaterdag en zondag vrij.

Tja, medisch specialisten hebben geen gezin , doen toch zo graag die lange drukke diensten en zijn het weekend liever in het ziekenhuis dan bij hun kinderen, waarom zouden ze meer verdienen dan 150.000 ( in loondienst), laat staan de Balkenende norm?

Top