ACTUEEL

Medisch specialisten MC Groep voeren geen actie

Medisch specialisten van de MC Groep in Lelystad, Dronten en Emmeloord doen niet mee aan de landelijke actiedag op donderdag 7 oktober. De specialisten werken op die dag gewoon door. Specialisten van andere ziekenhuizen draaien dan een zondagsdienst.

Geen patiënten duperen

De MC Groep kon dankzij overheidssteun begin 2009 een nieuwe start maken met de ziekenhuizen. Het bestuur en de medisch specialisten vinden het nu niet gepast om patiënten de dupe te laten worden van acties. In de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord wordt gewoon gewerkt en patiënten worden ook in de poliklinieken in Dronten en Urk normaal geholpen.

Zondagsdienst

De specialisten willen op de landelijke actiedag een zondagsdienst draaien. Dat houdt in dat behandelingen die kunnen worden uitgesteld, die dag niet zullen plaatsvinden. Spoedgevallen worden wel gedaan.

Protestactie

De artsen protesteren tegen het plan van demissionair minister Ab Klink van VWS om de zelfstandigheid van vrij gevestigde medisch specialisten in te perken. Hij wil dat ziekenhuizen voortaan bepalen welke zorg de specialisten moeten leveren en hoeveel zij daarvoor betaald krijgen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

29 september 2010

er zijn nog meer ziekenhuizen waar de specialisten geen zondagsdienst draaien. Waarom meldt u dat alleen voor het ziekenhuis in lelystad en niet voor alle andere?

Bovendien zijn de acties ook in het belang van de patient . Of denkt u dat het verantwoordelijk maken de RvB voor het specialisten honorarium geen negatieve gevolgen zal hebben voor de patient?

Top