ACTUEEL

Koningin opent vernieuwd VUmc Alzheimercentrum

Koningin Beatrix heeft dinsdag het vernieuwde VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam geopend. Dat werd de afgelopen tijd uitgebreid.

Bestrijding dementie

Door de uitbreiding kan het Alzheimercentrum voortaan zorg voor patiënten, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs combineren. Dat is nodig om vooruitgang te boeken in het bestrijden van dementie. In het vernieuwde centrum kunnen bovendien meer patiënten terecht dan voorheen. Ook de onderzoeksmogelijkheden zijn uitgebreid, onder meer die voor onderzoek naar jong dementerenden.

Internet-mogelijkheden

Daarnaast heeft het centrum de mogelijkheden op internet uitgebreid. Patiënten, mantelzorgers en verwijzers kunnen via een speciale website informatie uitwisselen en er zijn mogelijkheden voor het opzetten van internetgemeenschappen. Via een beveiligde internetpagina kunnen patiënten vragen stellen aan hun arts.

Toename alzheimerpatiënten

Volgens het VUmc neemt het aantal alzheimerpatiënten toe. Dat komt onder meer doordat Nederlanders steeds ouder worden. In 2050 zal meer dan een half miljoen Nederlanders aan de ziekte lijden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top