Finance

Raad van toezicht Aveleijn stapt op in 2011

De voltallige raad van toezicht van gehandicaptenzorgorganisatie Aveleijn in Overijssel stapt in 2011 op, op één na. Toezichthouder Berno Sauer blijft als enige lid, zodat kennis en ervaring binnen de nieuwe raad gewaarborgd blijft. In het voorjaar moet er een nieuwe raad van toezicht gevormd zijn. Dat meldt Zorgvisie.

In opspraak

De ondernemingsraad van Aveleijn eiste een jaar geleden het vertrek van inmiddels ex-directeur Johan van Praet en de raad van toezicht. Van Praet en de raad van toezicht kwamen in opspraak toen bekend werd dat Van Praet een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro had gekregen bovenop zijn salaris en andere bonussen.

Continuïteit

Aveleijn heeft gewacht met het vervangen van de raad van toezicht tot de situatie weer stabiel was om de continuïteit te bewaken. “Met de komst van Rob Kievitsbosch als nieuwe bestuurder is Aveleijn in rustiger vaarwater gekomen”, zegt de woordvoerder van Aleleijn tegen Zorgvisie.

Vertrekkende toezichthouders

De vertrekkende toezichthouders zijn: Netty van den Nieuwboer, Jos Dijkers, Gert-jan Oplaat, Joan Rijpma en Herman Spenkelink. Toezichthouder Wim Gaalman vertrok al in 2009 nadat de hypotheekregeling aan het licht kwam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top