ACTUEEL

Klink denkt CDA niet te kunnen keren tegen PVV

Demissionair minister van VWS en voormalig onderhandelaar Ab Klink heeft er niet veel vertrouwen in dat hij het CDA-congres kan overtuigen zich tegen samenwerking met de PVV te keren. Klink zegt dat in een interview met De Telegraaf, dat donderdag verschijnt.

Partijcongres CDA

Op de vraag of hij optimistisch is dat hij het congres meekrijgt, antwoordt Klink: “Als ik heel eerlijk ben, ik denk het niet.” Zaterdag praten de CDA-leden op een partijcongres in Arnhem over het akkoord dat de onderhandelaars van VVD, PVV en CDA hebben gesloten.

Klink uit CDA-fractie

Klink stapte onlangs op als Kamerlid na een crisis in de CDA-fractie. Klink was naast fractieleider Maxime Verhagen onderhandelaar namens het CDA tijdens de gesprekken met VVD en PVV, maar zag gaandeweg de onderhandelingen de samenwerking met de PVV niet meer zitten.

Dissidenten

Klink stelt in het interview dat de CDA-Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan wellicht als dissident in de fractie blijven zitten als zaterdag een derde van de achterban zich tegen het akkoord met VVD en PVV uitspreekt.”Ik heb van hen begrepen dat ze nogal hechten, althans het belangrijk vinden, dat een vrij substantieel deel van de achterban dan ook ’nee’ zegt.”

Machtsstrijd

De CDA-bewindsman ontkent dat er sprake was van een machtsstrijd met Verhagen. “Ik heb totaal geen ambitie gehad om leider van het CDA te worden.”

Dreigement

In het tv-programma EenVandaag zei Klink woensdag dat het dreigement van de leiding van het CDA om hem uit de fractie te zetten op hem “behoorlijk confronterend en verbazingwekkend” is overgekomen. Hij vond dat ver gaan. Klink zei verder dat hij lid van het CDA wil blijven en dat hij nog geen idee heeft wat hij na zijn loopbaan als bewindsman gaat doen. Rancune heeft hij niet. Dat wat er is gebeurd, beschrijft hij als ‘part of politics'. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van de Lustgraaf R.H.

30 september 2010

Mijn oprechte mening is dat deze twee "CDA"kamerleden moeten opstappen.

Zij blijven alleen zitten voor het geld. Een andere baan kunnen ze toch ook zoeken of is het salaris dan lager.

Ik heb geleerd als je het niet eens bent met de leden van de fractie, nogmaal OPSTAPPEN.

Ook de PVV is een grote partij door mensen gekozen. Waar hebben wij het over in een democratisch land.

Nogmaals mevrouw Ferrier en heer Koppejan van u wordt kracht en kennis verwacht, dus OPSTAPPEN

Top