ACTUEEL

Artsen doen steeds meer digitaal

  • Onbekend
  • 8 maart 2009
  • 447 keer gelezen
  • 0 reacties

Internet wordt voor artsen een steeds belangrijker informatiebron. Dat blijkt uit een enquête van Springer Uitgeverij/ Bohn Stafleu van Loghum, uitgever van onder meer MedNet Magazine en Skipr. Uit de enquête blijkt dat steeds meer artsen, zowel huisartsen als medisch specialisten, gebruik maken van informatie die via internet verkrijgbaar is. Driekwart van de artsen geeft aan dat congressen en symposia op dit moment de belangrijkste bron van vakinformatie zijn. Daarna komen internet (70 procent) en de tijdschriften (65 procent).

Mobiel internet

De respondenten verwachten dat zij in de nabije toekomst 80 procent van hun informatie via de digitale snelweg tot zich zullen nemen, terwijl de tijdschriften als belangrijkste bron wegzakken naar 40 procent.
Internet via de mobiele telefoon, PDA of Blackberry wint snel terrein. Deze apparaten worden nu nog nauwelijks online gebruikt, maar de respondenten verwachten in de nabije toekomst bijna 18 procent van hun informatie op deze manier te verkrijgen en 13 procent van hun informatie via e-boeken of Personal Digital Assistant of mobiele telefoon.

Papier blijft populair

Artsen die nu een PDA bezitten, gebruiken die vooral nog voor het bijhouden van hun agenda (57 procent) en voor digitale naslagwerken en handboeken (respectievelijk 10 en 20 procent). Papier blijft toch populair; 60 procent van de respondenten geeft aan dat als ze een boek zouden winnen, ze bij voorkeur de papieren versie van een boek ontvangen in plaats van een e-boek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top