ACTUEEL

Sionsberg en Bethesda op omstreden lijst CZ

Ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum, het kleinste ziekenhuis van Nederland, is een van de zes behandelcentra waar zorgverzekeraar CZ vanaf volgend jaar geen borstkankerzorg meer inkoopt. Dat heeft directeur Piet Groen van de Sionsberg donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van de NOS.

Bethesda en Ziekenhuis Zevenaar

Ook ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen laat zelf weten dat het op de lijst van CZ staat. De ziekenhuizen in Boxmeer, Hoogeveen, Dokkum, Den Helder en Hardenberg worden volgens de NOSvolgend jaar niet meer gecontracteerd door zorgverzekeraar CZ voor borstkankerzorg. Al deze ziekenhuizen behandelden in 2009 zestig of minder patiënten met borstkanker.
Ziekenhuis Zevenaar heeft laten weten dat het ten onrechte door de NOS is aangemerkt als een van de zes afvallers.

Kwaliteit

Bij de beslissing van CZ gaf volgens Groen niet de kwaliteit, maar het aantal uitgevoerde behandelingen de doorslag. “Als wij zorg verlenen, doen wij dat goed, ook bij borstkanker”, aldus de directeur. “Aantallen zijn niet bepalend voor de kwaliteit. De uitkomsten van de behandelingen zijn bij ons goed.”

De vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) spande een kort geding aan om te voorkomen dat zorgverzekeraar CZ vrijdag een lijst publiceert met de prestaties van ziekenhuizen op het gebied van borstkanker. De spoedprocedure dient donderdagmiddag bij de rechtbank in Breda.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top