ACTUEEL

Bethesda Ziekenhuis boos op CZ

Het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen is boos op zorgverzekeraar CZ. “Wij worden in een hoek gezet waar wij niet thuishoren”, zei donderdagmiddag Kees Donkervoort, vicevoorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Leveste. Dat is de organisatie waar het ziekenhuis in Hoogeveen onder valt.

CZ-criteria voor goede zorg

Zorgverzekeraar CZ maakte maandag bekend dat hij vanaf 2011 voor borstkanker geen zaken meer doet met zes ziekenhuizen. Het Bethesda is er een van. CZ stelt dat de kwaliteit van de zorg achteruit gaat als een ziekenhuis jaarlijks minder dan zeventig borstkankeroperaties uitvoert. Dat is geen norm voor kwaliteit, vindt het Bethesda Ziekenhuis.

Zorg Bethesda is goed

Het Hoogeveense ziekenhuis kwam in 2009 op 53 operaties. Uit een scorelijst van CZ blijkt echter dat de verzekeraar de zorg die het ziekenhuis levert, op zich als goed beoordeeld. Het getalscriterium van CZ is dan ook uit de lucht gegrepen, meent Donkervoort. Hij begrijpt niet dat CZ geen contact heeft gezocht met het ziekenhuis voor die naar buiten trad met de zwarte lijst.

Bijeenkomst voor patiënten

Volgens Donkervoort is onder patiënten van het Bethesda Ziekenhuis onnodige onrust ontstaan. “Een tiental patiënten heeft ons vandaag verontrust opgebeld”, aldus de vicevoorzitter. Om de onrust weg te nemen en uitleg te geven, wordt vrijdagmiddag een bijeenkomst voor patiënten gehouden.
De rechter heeft donderdagmiddag in een kort geding bepaalt dat CZ de ‘zwarte lijst’ van de zes ziekenhuizen die slecht zouden presteren op het gebied van borstkankerzorg niet mag publiceren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top