ACTUEEL

Van Balkom bijzonder hoogleraar communicatie bij handicaps

Hans van Balkom, directeur van Koninklijke Kentalis, is per 1 oktober benoemd als bijzonder hoogleraar ‘Ondersteunde communicatie bij meervoudige handicaps’ bij de Faculteit Sociale Wetenschappen (Orthopedagogiek) aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Uniek

De leerstoel is uniek, omdat het wereldwijd de eerste en enige leerstoel is die zich volledig richt op 'ondersteunde communicatie:' gebarensets en gebarensystemen, grafische symbolen, tastbare verwijzers, traditionele hulpmiddelen (schriften, borden, mappen) en technische, computergebaseerde toepassingen (bv. met computerspraak of virtuele leeromgevingen).

Financiering

De bijzondere leerstoel is een initiatief van de BOSK, vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders. Kentalis ondersteunt de leerstoel door de financiering van een onderzoeksprogramma gericht op meervoudig beperkten met een combinatie van doofheid, spraaktaalmoeilijkheden en/of autisme en een verstandelijke beperking. Hans van Balkom zal hiervoor twee promotieonderzoeken gaan begeleiden.

Kenniscentrum Ondersteunde Communicatie

De BOSK realiseert de leerstoel met financiële ondersteuning van de Stichting De Drie Triangels. Naast Kentalis financiert ook het Nationaal Revalidatie Fonds (NRF) een deel van het onderzoeksprogramma. In het kader van de leerstoel wordt een kennis- en ontwikkelcentrum voor Ondersteunde Communicatie opgezet, dat daadwerkelijke hulpmiddelen en nieuwe computergebaseerde toepassingen ontwikkelt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top