ACTUEEL

Vlissingse raad vertrouwt ADRZ niet meer

De gemeenteraad van Vlissingen heeft nauwelijks nog vertrouwen in de raad van bestuur van het Admiraal de Ruyterziekenhuis. Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC).

Geloofwaardigheid onder druk

Deze week werd bekend dat er op Walcheren geen intensive care afdeling komt. Wel komt er een intensive care-faciliteit bestaande uit enkele bedden. Dit nieuws leidde donderdagavond tot consternatie in de gemeenteraad van Vlissingen, temeer daar het ADRZ hier volgens wethouder Marin de Zwarte  in eerdere gesprekken niets over meldde.  “Wij kregen te horen dat er nog steeds uitgegaan wordt van twee ziekenhuislocaties, maar dat het moeite koste om een hypotheek voor de nieuwbouw af te sluiten”, aldus De Zwarte. “Over de ic-faciliteit is niets gezegd.” Daarmee is volgens De Zwarte de geloofwaardigheid van de raad van bestuur van het ADRZ  verder onder druk komen te staan.

Haalbare kaart

De Vlissingse gemeenteraad wil in een brief aan de minister van Volksgezondheid haar bezorgdheid kenbaar maken. Daarnaast gaat het college van burgemeester en wethouders, samen met de gemeentebesturen van Walcheren en Beveland alsmede de provincie, in Den Haag aan de bel hangen.  “Ik maak me zorgen over de totale ziekenhuiszorg boven de Westerschelde”, aldus De Zwarte. “Is men wel in staat om het voor elkaar te krijgen? De financiële haalbaarheid staat onder druk. Het simpel terugdraaien van de fusie is misschien ook al geen haalbare kaart meer. Hoe langer we wachten, hoe groter de druk.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top